Citromfűkrémes-málnás piskótalapok (palacsintasütőben)
Van ugye a kánikula. S van ugye a 15 hónapos ded, aki egyszerre két örlőfogat növeszt hatalmas beleéléssel, elvonva ezzel pár órát az éjszakai alvásidőmből. Ezenkívül van még az "úgy vágyom valami finomságra" érzés.
Fenti három input tényező outputja lett ez a villámgyors, fáradtan és konyhafelmelegedés nélkül elkészíthető, csúnyadefinom desszert.
Először a krémet készítsük el: 2 tojást elkeverünk egy zacskó vaníliás cukorral, 1 kanál kristálycukorral, fél citrom levével, csipet sóval, 1,5 dl citromfűszörppel. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett felforraljuk, majd hozzáöntünk egy kanál vaníliás pudingport, amit előzőleg két kanál szörpben feloldottunk. Még forrón hozzákeverünk 5 dkg vajat vagy margarint.
A piskóta tésztája olyan gyorsan elkészül, hogy mielőtt nekilátunk, takarékon kezdjük el melegíteni a palacsintasütőt.
2 tojás fehérjét 2 kanál cukorral, csipet sóval és pár csepp citromlével kemény habbá verünk. A cukrot ne azonnal adjuk hozzá, várjuk meg míg valamelyest felhabosodik. Ezt követően a legkisebb fokozaton hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd 2 kanál lisztet és 1 kávéskanál szódabikarbónát. A palacsintasütőt kivajazzuk, a tészta felét beleöntjük, és villámgyorsan egy kanál segítségével elterítjük. Végig takarékon, mert könnyen megég! Mindkét oldalát pirosra sütjük, majd ugyanezt elvégezzük a maradék tésztával is.
A két lapot krém segítségével összeragasztjuk, majd a tetejét is megkenjük, és megszórjuk málnával.
2-4 személyes adag, befogadókészségtől függően 😉
Megjegyzés kóstolás után: ennyi krém 3 vagy 4 piskótalapot is elbír kettő helyett, így ha valaki nekiáll, érdemes másfélszerezni/kétszerezni a tészta mennyiséget.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése