2021. július 4., vasárnap

Sárgabarackos-meggyes zabpite (Majdnem cukormentesen)




 Az a helyzet, hogy kezdek elromlani. Na nem a belbeccsel van baj, ott egyre csak nemesedem természetesen 😅. De a testre hatással vannak a "45 év felett itt meg ott fáj és erre meg arra figyeljünk" főcímek.

Na meg ugye a covid... Aki nem látens alkoholista lett az elmúlt egy-másfél évben, az vagy paranoiás lett vagy meghízott (minden tiszteletem a kivételnek...). Mi férjjel az utóbbiak csapatát erősítjük. 

A férjem mondogatja, hogy ő most minden idők legkövérebb önmaga, de így voltam én is még márciusban. Ott kiderült egy s más egy vizsgálat során, azóta hétből hat napon másképp étkezem. Szándékosan nem használom a diéta szót, mert a "másképp" szó jobban leírja. Életmódot sem váltottam, bár válthatnék (az életmódom továbbra is az, hogy krvára keményen dolgozom mindenért... 🤣) 

Lement eddig: rólam 9,5 kg, a kukába pedig 2-3 diétás édesség próbálkozás 😅😅😅

Már-már ott tartottam, hogy édességet csak a hetedik napon eszem inkább, de ma sikerült!! 

Nem szántam a blogra, ezért nincs kicsinosítva, de olyan finom, muszáj volt elhoznom. 

Sütés közben fogyott el az eritrit, ezért majdnem cukormentes csak, de úgy írom le ahogy történt:

Végy egy nagy doboz meggyet amit már muszáj elhasználni, különben kuka. S ételt pláne gyümölcsöt ki nem dobunk, ez alap. 💪 Végy egy adag sárgabarackot ami erőst potyog a fáról, ergo azt is muszáj enni. Mindezt tedd azután, hogy már a füleden, meg a férjed fülén, meg a gyerek fülén is gyümölcs folyik ki 😅

Na szóval ezekből végy 1 kg-t (magozva ennyi), s csak úgy "ahogy esik puffan" alapon dobd egy lábosba, önts alá fél dl vizet, gyengén rottyants rajta, édesítsd 2 evőkanál cukorral (mert elfogyott az eritrit), majd 2 evőkanál pudingport keverj ki pici vízzel és azzal sűrítsd (ha nem elég, mehet bele 1 ek búzadara is). 

Tedd félre hűlni. 

12 dkg lisztet 13 dkg zabliszttel, pici sóval, 14 dkg eritrittel, 1 teáskanál sütőporral keverj el. Késes aprítóban dolgozd el 12 dkg vajjal/margarinnal. Adj hozzá 1 db tojást és gyorsan dolgozd össze. Közben határozd el, hogy legközelebb kipróbálod 100% zablisztből is. 

Nyújtsd ki 3-5 mm vastagra és bélelj ki vele egy 30 cm-es piteformát. A lelógó széleket vágd le, szabj belőle rácsokat a tetejére. (Vagy ahogy kedved tartja. A pitedíszítés az egyik legkreatívabb tevékenység ☺️) 

190 fokos sütőben süsd a tésztát 10 percig. 

Nekem ma nem volt elég időm, és nem hűtöttem elő, se nem súlyoztam le babbal, de így is jó lett. 

10 perc után öntsd bele a gyümölcsöt, tedd rá a rácsokat, és süssd további 20-25 percig, amíg szép piros nem lesz. 

Várd meg amíg langyosra hűl. Ha teheted, edd egy gombóc (cukormentes?) fagyival. 

Nekem most anélkül volt nyami, meg ahh meg hmmm ☺️








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése